Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 november, 2019 - 10:43Uppdaterad: tisdag, 12 november, 2019 - 14:34

Finferries beställer elhybridfärja till Föglörutten

Finferries har beställt en ny elhybridfärja. Den eldrivna hybridfärjan blir 100,5 meter lång, 17,4 meter bred och den har kapacitet för 90 personbilar. Färjan påbörjar trafikeringen på Föglörutten på Åland den första april 2022, skriver Finferries i ett pressmeddelande.

Mats Rosin, VD för Finferries säger ingen från landskapsregeringen kontaktat honom angående uppsägning av beställningen, men att han följt turerna i media. Han vill inte kommentera hur han skulle ställa sig till ett eventuellt upphävande av kontraktet.

Den nya färjans energikällor är i första hand batteripaket som laddas med landström och vid sidan av dem dieselgeneratorer som reserv.

Finferries Elektra har använts som referens i planeringen av den nya färjan.

Det polska varvet Crist har utsetts till leverantör efter att man begärt anbud från 23 varv. Kontraktet inehåller även option på en till motsvarande färja. Hybridtekniken som används i Elektra levereras av Siemens som även kommer att leverera till det nya bygget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »