Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 april, 2018 - 12:15Uppdaterad: fredag, 13 april, 2018 - 14:40
  • Tomas Lindqvist från Ansgar och Mats Rosin från Finferries. Foto: Marika Kvarnström.
  • Ansgar sköter bland annat trafiken på Föglölinjen. Arkivfoto: Ulf Weman.

Finferries köper halva Ansgar

Finlands skärgårdsrederi ab som ingår i Finferrieskoncernen har köpt halva aktiestocken i det åländska rederiet Ansgar Ab. Det offentliggjordes på en presskonferens som började nyss.

- Intensifieringen av samarbetet med en stabil aktör ger oss bättre förutsättningar att utveckla skärgårdstrafiken och det är en stor fördel även för vår personal, säger Ansgars vd Tomas Lindqvist i ett pressmeddelande som delades ut på konferensen.
Finferries vd Mats Rosin säger att man tidigare hyrt ut ut fartyg till Ansgar för trafik på Åland och därför är köpet ett naturligt steg i utvecklingen av samarbetet.
Ansgars verksamhet på Åland fortgår som tidigare även efter affären. Ansgar ab har idag omkring 30 anställda och trafikerar tre rutter i den åländska skärgården.

Köpesumman är hemlig.
Mer om det här hör ni i våra senare sändningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »