Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 december, 2010 - 16:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Finansmotioner förkastas

Alla finansmotioner som oppositionen lämnat i samband med behandlingen av nästa års landskapsbudget förkastas enligt förslag av finansutskottet. Men innebörden av motionerna har ändå hörsammats av majoriteten. Det tycker åtminstone vicetalman Gun-Mari Lindholm, Obunden samling. När lagtinget i dag fortsatte behandlingen av nästa års landskapsbudget konstaterade hon att flera motioner som förkastas egentligen blivit godkända genom de skrivningar som finns i utskottsbetänkandet.-Men det har varit viktigare för utskottet att hålla positionerna än att ge motionärerna ett erkännande, sa Gun-Mari Lindholm.Debatten om nästa års landskapsbudget fortsätter i lagtinget i morgon och på onsdag blir det detaljbehandling och eventuella omröstningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »