Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 juni, 2010 - 17:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

FFC-nej till höjd pensionsålder

"Hur ska vi orka vara kvar längre i arbetslivet?" Det är rubriken på ett arbetskarriärsseminarium som just nu hålls i Självstyrelsegården i Mariehamn. Det är Finlands Fackförbunds Centralorganisation, FFC som arrangerar seminariet. Bakgrunden är att både regeringen och Finlands näringsliv har krävt att pensionsåldern höjs till 65 år. Det motsätter sig arbetstagarorganisationerna som menar att den pensionsreform som gjordes år 2005 visar att arbetstagarna redan nu arbetar längre än tidigare. Det anser arbetstagarorganisationerna räcker för att klara av den framtida pensionsbördan. Vad som enligt facket nu krävs är i stället att arbetsgivarna satsar på personalen så att den verkligen orkar jobba så länge som det är tänkt. -Att spara för mycket i tider av lågkonjunktur är kortsiktigt, säger Reijo Paananen från FFC.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »