Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 november, 2021 - 12:37Uppdaterad: torsdag, 18 november, 2021 - 13:13
  • Samtliga av domarna berör sjöfyllerier som begåtts i juli i år.

Fem döms för sjöfylleri

Tre män och två kvinnor döms av Ålands tingsrätt för sjöfylleri. Samtliga brott begicks i juli månad i år.

En av männen, en 33-åring, döms dessutom för sjötrafikförseelse. Han körde med en fritidsbåt från Sund till Österhamn i Mariehamn med 1,4 promille alkohol i blodet. Vid Lilla holmen körde han i 58 kilometer i timmen trots att högsta tillåtna hastighet är 12 kilometer i timmen. Hans gemensamma straff blev 40 dagsböter på sammanlagt 920 euro.

Den andra mannen som döms är 46 år gammal och han körde med en passagerare från Mariehamn till Lemströms kanal var han stannades av sjöbevakningen. Det visade sig att han hade 1,8 promille alkhohol i blodet och han döms därför till 45 dagsböter på sammanlagt 270 euro.

Den tredje mannen, 21 år gammal, körde från Föglö till Järsöfjärden en julinatt med två passagerare och 1 promille varför han döms till 20 dagsböter på sammanlagt 680 euro.

Den ena av de nu dömda kvinnorna är en 23-åring som stannades av sjöbevakningen i Föglö Degerby med en 1,4 promille alkohol i blodet. Hon döms till 30 dagsböter på sammanlagt 660 euro.

Den andra kvinnan, 29 år gammal, körde med 1,3 promille sin fritidsbåt med en passagerare vid Österhamn i Mariehamn och döms till 35 dagsböter på sammanlagt 420 euro. Domarna, som föll på torsdagen, har inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »