Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 november, 2011 - 07:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

"Fel med utgrävningar<br>efter polisanmälan"

Landskapsregeringen gjorde fel när de gjorde utgrävningar på stenåldersboplatsen i Långbergsöda efter att man polisanmält Torvald Söderlund för att ha grävt en sandtäkt. Det menar Torvald Söderlund och hans jurist Marcus Måtar som nyligen lämnade in ett besvär till Högsta förvaltningsdomstolen om detta. Torvald Söderlunds fall är överlämnat till åklagare och det betyder att polisen tycker att det finns skäl att misstänka att brott har begåtts. Marcus Måtar anser att det var fel av landskapet att göra utgrävningar på marken innan man fastställt om ett brott hade begåtts. Han anser att man skulle ha väntat till efter rättegången eftersom man kan ha förstört bevismaterial genom utgrävningarna. Högsta förvaltningsdomstolen har dock avslagit besväret.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »