Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 april, 2011 - 16:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

FBK bistår äldreomsorgen allt mer

Fler kommuner tar hjälp av de frivilliga brandkårerna för att bistå äldreomsorgen att lyfta de äldre nattetid. Idag har flera frivilliga brandkårer på Åland ingått ett så kallat lyfthjälpsavtal med sin kommun. Det är ett avtal för den sociala sektorn och då främst äldreomsorgen. Under en diskussion i den gemensamma räddningsnämnden har det framkommit att flera kårer känner sig pressade att ingå avtal med sin kommun. Nyast att ingå ett lyfthjälpsavtal är Finström FBK, men de kände ingen press.-Vi känner oss inte pressade, vi fick förfrågan och hade vi inte velat hade vi tackat nej, menar Per Lindblom, ordförande för Finström FBK. Förra året rörde det sig om ett par fall då Finström kommun behövde denna lyfthjälp.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »