Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 augusti, 2010 - 18:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Fåtal lockas av dubbelexamen

Av årets 92 ettor på yrkesskolan har 20 planer på en dubbelexamen. Hur många som klarar att fullfölja det återstår att se. -Bland tvåorna och treorna är det betydligt färre som siktar på en dubbelexamen, säger Pia Lundén som är studiehandlare för studerande med fördjupade kurser på yrkesskolan. Enligt henne är det många som väljer fördjupade kurser i bara ett eller två ämnen i stället för i alla de fyra som krävs för en studentexamen. Möjligheten att parallellt avlägga såväl yrkesexamen som studentexamen har varit ett av motiven bakom den omdiskuterade gymnasiereformen. Med det nya periodiseringssystemet som från och med hösten genomförts i samtliga gymnasialstadieskolor underlättas de studerandes möjligheter att välja fördjupade kurser. Däremot har det avsevärt krånglat till schemaläggningen i skolorna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »