Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 maj, 2010 - 17:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Färre vägbyggen i år

Den nya landsvägen mellan Hullby och Haraldsby i Saltvik börjar byggas i höst. Annars är det kraftiga nedskärningar i landskapets vägbyggande i år jämfört med de senaste åren. Landskapsregeringen har nu godkänt investeringsprogrammet för vägarna. I höst hoppas landskapets trafikavdelning kunna bjuda ut ombyggnaden av landsvägen mellan Boda och Bjärström i Finström. Den planerade rondellen i korsningen till Solberget i Kalmarnäs i Jomala bjuds också ut i höst. Där ska också en kilometer av Lemlandsvägen byggas om, och backen öster om korsningen sänkas. I Kumlinge bjuds ombyggnaden av vägen från Kumlinge färjefäste till butiken ut, med byggstart i höst. Vägplaner för en gång- och cykelväg längs Hammarlandsvägen från Möckelö till Kungsö, samt för ombyggnad av landsvägen mellan Näfsby och Bjärström görs upp enligt årets vägprogram.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »