Publicerad: torsdag, 6 maj, 2010 - 17:07, uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Färre vägbyggen i år

Den nya landsvägen mellan Hullby och Haraldsby i Saltvik börjar byggas i höst. Annars är det kraftiga nedskärningar i landskapets vägbyggande i år jämfört med de senaste åren. Landskapsregeringen har nu godkänt investeringsprogrammet för vägarna. I höst hoppas landskapets trafikavdelning kunna bjuda ut ombyggnaden av landsvägen mellan Boda och Bjärström i Finström. Den planerade rondellen i korsningen till Solberget i Kalmarnäs i Jomala bjuds också ut i höst. Där ska också en kilometer av Lemlandsvägen byggas om, och backen öster om korsningen sänkas. I Kumlinge bjuds ombyggnaden av vägen från Kumlinge färjefäste till butiken ut, med byggstart i höst. Vägplaner för en gång- och cykelväg längs Hammarlandsvägen från Möckelö till Kungsö, samt för ombyggnad av landsvägen mellan Näfsby och Bjärström görs upp enligt årets vägprogram.

Fler Nyheter

"Det ska inte få hända"

Det ska inte få hända, säger PAF om den bugg som lät kunder spela på bolagets hemsida trots att de valt att blockera sig själva med en annan webbtjänst.

Singelolycka i Lemland, gripanden i hamnen

En singelolycka inträffade i Lemland under natten till lördag. Då polisen kom till olycksplatsen kunde föraren inte redogöra för vad som hade hänt...

Deklarationerna ska bli enklare enligt tullchef

Tullchef Eva Enges intervjuas av Nina Smeds:
Det nya förtullningssystemet som ska träda i kraft 2020 är inte klart ännu, säger tullchef Eva Enges vid Mariehamns tull med anledning av de åländska företagarnas oro för att det ska bli krångligt och dyrt. Därför finns det inga exakta uppgifter om slutresultatet.

Ny upptäckt: Stenåldersålänningar odlade

Stenåldersålänningarna låg i framkant som odlare och kanske även ölbryggare. Det visar en upptäckt gjord av forskare på Helsingfors universitet, som Hufvudstadsbladet rapporterar om.

Fler anmälningar inom omsorg, vård och socialärenden

Johanna Fogelström-Duns och Benjamin Sidorov om de fördubblade missnöjesanmälningarna:
Anmälningarna om missnöje inom barnskyddsärenden fördubblades mellan 2017 och 2018. Det framkom när Ålands ombudsmannamyndighet imorse presenterade sin verksamhetsberättelse.

Inbrott på ÅMHM

Natten till i dag har Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, haft inbrott.

Vill ha svar om försvårande förtullningsregler

Lagtingsledamot Harry Jansson , centern, vill veta vad landskapsregeringen gjort och tänker göra för att motverka förslaget om nya och kostsamma förtullningsrutiner och har skickat en skriftlig fråga kring det till lagtinget.

PAF fick böter av svenska spelinspektionen

Spelinspektionen i Sverige har tilldelat PAF böter på 100.000 kronor, det skriver spelinspektionen på sin hemsida.

Ålands radio sänder samtal om fake news

Idag inleds Mariehamns litteraturdagar som detta år har ensamhet som bärande tema.