Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 augusti, 2019 - 06:39
  • Antalet trafikolyckor minskade under det andra kvartalet i år. Arkivfoto

Färre trafikolyckor

Det skedde mindre antal trafikolyckor med personskador under årets andra kvartal, det visar statistik från Ålands statistik och utredningsbyrå, Åsub.

Materialet till statistiken har erhållits från Ålands Ömsesidiga försäkringsbolag. Åsub meddelar att det på grund av detta finns ett mörkertal men att talet torde vara relativt litet. Antalet olyckor under det andra kvartalet var 305 stycken vilket är en minskning av drygt 56 olyckor jämfört med året innan. Tio stycken av de inträffade trafikolyckorna resulterade i personskador vilket är en minskning på 15 stycken jämfört med år 2018. Antalet olyckor med hjortdjur minskade också något under det andra kvartalet. Trafikolyckor med personbilar var vanligast, följt paketbilar med. Majoriteten av olyckorna inträffade på parkeringsplatser, torg, gårdsplan och servicestationer. Flest olyckor inträffade i Mariehamn, följt av Jomala. Åsub meddelar att uppgifterna för nuvarande år är preliminära och att slutliga uppgifter publiceras i början av nästa år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »