Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 juni, 2018 - 07:14Uppdaterad: torsdag, 21 juni, 2018 - 14:32
  • På ms Gudingen minskar skärgårdsplatserna på linjen Kökar-Galtby tillfälligt. Arkivfoto.

Färre skärgårdsplatser på färjor

Antalet skärgårdsplatser på tre av färjorna minskas under sommarens högsäsong. Anledningen är att färjor som enligt bokningssystemet varit fullbokade i verkligheten haft ledig kapacitet på bildäck.

En orsak till det har visat sig vara outnyttjade skärgårdsplatser, alltså bilplatser som endast kan bokas av personer eller företag från skärgådskommunerna. Landskapsregeringen menar att det är viktigt att de lediga platserna kan bokas under högsäsong för att gynna turist- och andra näringar på öarna.

Beslutet innebär att antalet skärgårdsplatser på ms Alfågeln, på linjen Hummelvik-Torsholma, morgon och kväll minskas från tio till fem. På Södra linjen minskas antalet platser på ms Skiftet från fem till fyra och på ms Gudingen, på linjen Kökar-Galtby, från fyra till två. Ändringarna gäller till och med den 12 augusti.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »