Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 juli, 2017 - 12:54Uppdaterad: måndag, 10 juli, 2017 - 12:56
  • Mördarsniglar gillar fukt så torka kan leda till minskade mängder. Arkivfoto: Tua Åström.

Färre mördarsniglar i år

Det torra vädret kan ha lett till att det är en mindre mängd mördarsniglar i år. Det berättar Lasse Söderlund från Sandåsens handelsträdgård, som själv upplevt att det är mindre mördarsniglar än vanligt i år.

För att bli av med mördarsniglar kan man plocka dem, vilket på sikt ger effekt i och med att varje individ är en potentiell äggläggare.

- De kan lägga upp till 400 ägg per individ, på det sättet så förmerar dom sig med en väldig kraft, berättar han.

Margareta Brännström från Södra Finströms byalag berättar att hon också upplevt att det är mindre mördarsniglar än vanligt i år.

- Det har varit mycket mindre mördarsniglar i år, men vi hittar nog så att vi klarar oss, berättar hon.

I våras började byalaget att använda sig av nematoder, vilket är små mikroskopiska maskar som infekterar sniglar, för att bekämpa mördarsniglarna. Margareta berättar att metoden har gett en stor effekt och att mördarsnigelmängden har minskat drastiskt.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »