Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 oktober, 2016 - 13:22Uppdaterad: torsdag, 20 oktober, 2016 - 13:24
  • Färöarna ansöker nu om fullvärdigt medlemsskap i Nordiska Rådet och Nordiska ministerrådet. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Färöarna ansöker om medlemskap i NR

Nu ansöker Färöarna om fullvärdigt medlemsskap i Nordiska Rådet och Nordiska ministerrådet. Ansökan kommer att behandlas vid Nordiska Rådets årliga session i Köpenhamn den 1-3 november, och den finns också på agendan för de nordiska samarbetsministrarna som håller ett möte då.

Färöarnas utrikes- och handelsminister Poul Michelsen säger i ett pressmeddelande att Färöarna velat bli en fullvärdig medlem ända sedan Nordiska Rådet grundades 1952. 2003 lämnade man in sin första ansökan om fullvärdigt medlemskap.

- Det nordiska samarbetet är av stor betydelse för oss, säger Michelson.

För Åland är det inte aktuellt att ansöka om fullvärdigt medlemskap i Nordiska Rådet och Nordiska ministerrådet eftersom man tidigare konstaterat att kostnaden är för stor i relation till nyttan.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »