Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 februari, 2010 - 13:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Färjtur från Galtby återinförs

Färjturen på fredagskvällar från Galtby till Långnäs via Kökar och Sottunga återinförs. Det beslöt landskapsregeringen i dag efter protester från Kökar och Sottunga kommuner. Kvällsturen på fredagar flyttades först över till tidigt lördag morgon för att passa Ålands fiskförädlings fiskbil, men resultatet blev att ungdomar från skärgården som studerar i riket fick det svårt att komma hem på helgerna. Fiskbilen får nu i stället åka på den norra linjen och vidare med en nyinsatt tur på den tvärgående linjen mellan Snäckö och Överö på lördag morgon.Däremot sa landskapsregeringen nej till att lägga in en tidig morgontur från Långnäs på måndagar så att läkare och hantverkare får möjlighet att jobba en hel dag på Kökar. En sådan tur skulle bli för dyr, anser landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »