Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 november, 2011 - 11:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Får 19.000 i EU-pengar<br>för resa till Champagne

Projektet "Det bubblar av idéer" får 19.600 euro av Leaderpengar eller allmänna EU-pengar för en resa till Champagnedistriktet i Frankrike. Det är Föglö, Kumlinge, Brändö och Kökar kommuner, samt Kökar företagarförening som ingår i projektet, och man ska åka till Champagnedistriktet för att få inspiration att skapa ett framtida turismprojekt som grundar sig på champagnefyndet som gjordes sommaren 2010. -Ansökan fyller alla kriterier för att få Leaderpengar, men visst förstår jag att folk kan undra över varför man ger pengar till det här, säger Folke Engblom, ordförande för Leader Åland. Lis Karlsson är initiativtagare och hon tror att champagnefyndet fortfarande är aktuellt och kan locka många framtida turister till skärgården. -Studieresor är viktiga och EU-medel är till för alla. Jag tror att detta kan komma Åland till nytta, säger Lis Karlsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »