Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 april, 2020 - 17:55Uppdaterad: tisdag, 7 april, 2020 - 07:50
  • Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto:Polisen

Fängelse för smuggling och olovlig inresa

En man dömdes av tingsrätten till ett års och fem månaders fängelse för sex åtalspunkter, inkluive narkotikabrott, läkemedelsbrott och smuggling.

Mannen har i juli i fjol haft med sig små mängder narkotika av typerna THC, MDMA och buprenorfin då han stigit i land i Eckerö.

Han har även vid samma tillfälle haft med sig större mängder av diverse preparat som klassas som dopningsmedel och en mindre mängd receptbelagd medicin, utan att kunna uppvisa något recept.

Samma man har i december trots att han haft inreseförbud till Finland gömt sig i bakluckan på en annan mans bil. Då tullen vid en genomsökning av fordonet fann mannen hade han 120 gram amfetamin och 25 gram av det receptbelagda läkemedlet karbamazepin på sig.

Den man som körde bilen i vars baklucka den första mannen gömde sig dömdes samtidigt till medhjälp till brott mot inreseförbud. Han åläggs betala 30 dagsböter till ett sammanlagt belopp om 960 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »