• Genrefoto: Ida Jansson.
Publicerad: tisdag, 13 augusti, 2019 - 08:02

Familj kände sig hotad - en person greps

Hotad familj, fortkörning och efterlysta personer under natten till tisdag.

Polisen kallades under natten till tisdag till ett flervåningshus i Mariehamn där en familj kände sig hotad. En aggressiv och självdestruktiv person greps av polispatrullen och brottsanmälan har upprättats. Polisen utreder initialt olaga förföljelse, alternativt olaga hot. Mariehamns socialkansli har också kontaktats då även barn utsatts för brott.

I Västra hamnen störde en person den allmänna ordningen och säkerheten vid hamnens färjeterminaler vid tvåtiden i natt. Personen greps enligt polislagen.

Polisen har under natten delat ut anmälningar och böter. En trafikförseelse i Möckelby på ett 70-område där en bilist framförde sitt fordon i 84 km/h. En ytterligare trafikförseelse då polisen hade upprättat trafikkontroll på Måsvägen under natten och en person som använde sin mobiltelefon under färd så att denne höll den i handen, delgavs böter.

Utöver det här har polisen sökt efterlysta personer utan att lyckas påträffa dem under kvällen. Dock har man lyckats nå misstänkta som sedan delgavs böter.

Fler Nyheter

Andra deltävlingen i ÅM i folkrace avgjord

I lördags avgjordes den andra deltvälingen i ÅM i folkrace.

Unikt kartfynd över Lövö

Antikvarie Pia Sjöberg och landskapsarkivarie Åke Söderlund;
Ett unikt fynd i form av en samtida karta över området på Vårdö där Lövökongressen ägde rum under åren 1718 och 1719 har upptäckts i Ryska statens...

Tennissiffror när FC Åland besegrade RaiFu

Ted Göstas om segern:
FC Åland besegrade RaiFu med hela 6-0 hemma på Sportkila.

Klar seger för Jomala i division tre

Jomala IK besegrade Wilpas i Salo med 3-0 på bortaplan under lördagseftermiddagen.

Åland United besegrade Ilves på bortaplan

Samuel Fagerholm efter matchen:
Åland United besegrade Ilves i dagens bortamatch i Tammerfors. Matchen slutade 0-1 i bortalagets favör.

Brand totalförstörde maskinhall i Bistorp

Brandbefäl Ted Andersson:
Omkring halvtretiden i eftermiddags kom larmet om en brand i Bistorp i Lemland. Höga lågor och en kraftig rökutveckling kunde ses från platsen.

Rishög brann i Hammarland

En mindre brand uppstod i Hammarland i fredags kväll. Enligt brandbefäl Ted Andersson var det en rishög som brann. -En person hade sett lågor på...

KST ett steg närmare förverkligande

I dag träffades samtliga KST-kommuner under ledning av Omsorgsförbundets ordförande Clas Öfverström, med omsorgsdirektör Katarina Dahlman som sekreterare.

Stadens miljösamordnare vill ha en båtbottentvätt

Ulf Simolin om båtbottentvättar:
I samband med nya projekt i Östra hamnen bör Mariehamns stad överväga möjligheterna att i samarbete med privata aktörer etablera en båtbottentvätt.