• Genrefoto: Ida Jansson.
Publicerad: tisdag, 13 augusti, 2019 - 08:02

Familj kände sig hotad - en person greps

Hotad familj, fortkörning och efterlysta personer under natten till tisdag.

Polisen kallades under natten till tisdag till ett flervåningshus i Mariehamn där en familj kände sig hotad. En aggressiv och självdestruktiv person greps av polispatrullen och brottsanmälan har upprättats. Polisen utreder initialt olaga förföljelse, alternativt olaga hot. Mariehamns socialkansli har också kontaktats då även barn utsatts för brott.

I Västra hamnen störde en person den allmänna ordningen och säkerheten vid hamnens färjeterminaler vid tvåtiden i natt. Personen greps enligt polislagen.

Polisen har under natten delat ut anmälningar och böter. En trafikförseelse i Möckelby på ett 70-område där en bilist framförde sitt fordon i 84 km/h. En ytterligare trafikförseelse då polisen hade upprättat trafikkontroll på Måsvägen under natten och en person som använde sin mobiltelefon under färd så att denne höll den i handen, delgavs böter.

Utöver det här har polisen sökt efterlysta personer utan att lyckas påträffa dem under kvällen. Dock har man lyckats nå misstänkta som sedan delgavs böter.

Fler Nyheter

Inga besked om ÅBF-utredning

Den 27 februari 2019 fattade årsmötet beslutet att avsluta Ålands bildningsförbund. Då beslöts även att föreningen skulle sökas i konkurs. Vad som ska hända härnäst är ännu oklart.

Regeringssonderingarna fortsätter på onsdag

-Vi träffades under måndagseftermiddagen och fortsätter våra diskussioner på onsdag. Det säger Veronica Thörnroos om regegeringssonderingarna.

Staden kan sälja Enerexit till Mariehamns Energi

Staden överväger att sälja Enerexit till Mariehamns energi för 1 euro.

Varnar för att nya fonden kan missbrukas

Mats Perämaa:
Finansminister Mats Perämaa (Lib) anser att tillväxt- och hållbarhetsfonden på 50 miljoner euro är en av den avgående landskapsregeringens bästa och viktigaste satsningar. På samma gång ser han en fara i att kommande landskapsregering använder pengarna till annat än de är tänkta för.

Gruset i gräsmattorna längs Ålandsvägen borta först till våren

Håkan Lindén, projektledare:
De kommunala gräsmattorna längs Ålandsvägen kommer först att se en förbättring till våren 2020. Gruset som för tillfället ligger i det tilltänkta gräset är från förra vinterns halkbekämpning och har troligtvis hamnat där efter snöröjningen längs Ålandsvägen för ett år sen.

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Åland sätter press på riksdagen

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson
Höj avräkningsgrunden för klumpsumman till 0,47 procent, annars kan förslaget till nytt ekonomiskt system förfalla.

Åland Post är inte oroliga över sympatistrejk

Eivor Granberg och Dan Johansson vid Åland Post
Åland Post säger att de inte är oroliga för Sjömansunionens sympatistrejk. Eivor Granberg, affärsområdeschef för posttjänster på Åland Post berättar att man får ta det som det kommer.

Ingen biltrafik på Embarsunds linjen nästa tisdag

Reparationsarbete med färjklaffen på Finholma i Föglö innebär att ingen biltransport är möjlig under fyra timmar tisdag 26 november.