• Isac Holmström var bra med i första halvan av loppet. Foto: Privat
Långloppsåkaren Isac Holmström
Publicerad: söndag, 1 december, 2019 - 13:58, uppdaterad: söndag, 1 december, 2019 - 17:21

Fall kostade på för Holmström

Skidåkaren Isac Holmström slutade på en 55:e plats i det första individuella loppet i långloppscupen i italienska Livigno över 35 km.

Holmström hade två fall under loppet, ett på det första varvet och det andra kom efter knappa 20 km när han låg runt 30:e plats. Det andra fallet var precis före loppets tuffa stigningar och kostade på. Holmström tappade placeringar och i de tuffa stigningarna gick det inte att komma ikapp tätklungan.

Svensken Emil Persson vann efter en spurtstrid där åtta åkare gjorde upp om segern. Persson kom i mål på 1.27,35 och Isac Holmström var 3,28 min efter i mål. Totalt var det cirka 115 åkare som startade och dryga 100 som tog sig i mål.

Fler Nyheter

Kontraktet säkrat för MLK

Herrarna i MLK Tennis tog en övertygande seger idag med 4-0 mot Ettan hemma på Bollhalla. Detta innebär också att MLK har säkrat kontraktet och får fortsätta spela i division ett nästa år.

Team Åland bowling - årets öspelspärla

Under kvällen delade Stiftelsen Åland Island Games -91 ut utmärkelsen årets öspelspärla. Det var de åländska bowlarna som fick äntra scenen för att ta emot en helt ny pokal.

Cupförlust för IFK

I det första riktiga testet för IFK Mariehamns fotbollsherrar och även tränaren Lukas Syberyjski slutade med förlust. Matchen mellan Inter och IFK Mariehamn slutade 3-0.

Lyngander och Björling leder Geta

Gun-Britt Lyngander fortsätter som ordförande i fullmäktige i Geta och Ingvar Björling svingar klubban i kommunstyrelsen.

Alandica debatt ställs in

Nyhetsnotisen i ljudformat
Landskapsregeringen har beslutat att ställa in årets upplaga av Alandica debatt.

Lantrådet ifrågasattes om parlamentariska beslut

Från lagtingets frågestund:
Under lagtingets frågestund idag konfronterade ledamot Ingrid Zetterman (L) lantrådet Veronica Thörnroos (C) om vad regeringen avser med termen breda parlamentariska lösningar, efter att beslutet att säga upp avtalet med elhybridfärjan tagits utan att lagtinget hörts och med liten majoritet.

Ålands Radio direktsänder Idrottsgalan

Nyhetsnotisen i ljudformat
Imorgon lördag är det dags för den numera traditionella Idrottsgalan och i år hålls den för första gången i Alandica.

Wuhan-besökare med symptom uppmanas kontakta ÅHS

Landskapsläkare Knut Lönnroth:
Personer som under den senaste tiden besökt området kring staden Wuhan i Kina och får influensaliknande symptom uppmanas att ta kontakt med ÅHS per telefon för vidare information, det säger landskapsläkare Knut Lönnroth.

IFK inleder tävlingssäsongen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Imorgon lördag inleder IFK Mariehamn tävlingssäsongen när dom möter FC Inter i Åbo.