Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 juni, 2010 - 12:58Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Få vaccinerar sig mot H1N1

Intresset för att vaccinera sig mot svininfluensan är svagt på Åland nu, det uppger klinikchef Birgitta Hermans på Ålands hälso- och sjukvård. I maj vaccinerades några personer, men hittills ingen i juni, enligt Hermans. Det finns fortfarande vaccin i lager och man får mer från riket om det behövs. Om vaccineringen fortsätter i höst eller inte är oklart, och från ÅHS sida inväntar man nya direktiv från riket. Någon ny våg av svininfluensa tycks inte vara på gång, säger Birgitta Hermans.Alla som vill ha vaccin får, men det är problematiskt när det kommer en person åt gången eftersom doserna med vaccin är förpackade tio och tio, och hållbarheten är endast ett dygn. Man tvingas alltså ofta slänga nio doser när en person vaccinerats.- Men det är inget dyrt vaccin och dessutom är det ju redan inköpt, säger Hermans.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »