Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 februari, 2012 - 07:11Uppdaterad: torsdag, 27 september, 2018 - 11:04

"Få förstår hur psykiskt påfrestande ofrivillig barnlöshet är"

Kunskapen är dålig när det gäller hur psykiskt påfrestande det är att vara ofrivilligt barnlös. Det menar den svenska professorn Anders Möller. För många är det en stor livskris att inte kunna få barn. Par som drabbats av ofrivillig barnlöshet hamnar därför många gånger i en kris som bland annat kan innehålla depressiva perioder. Anders Möller har i flera år forskat om de psykologiska aspekterna på infertilitet, och han menar att många inte förstår hur psykiskt påfrestande det kan vara. -Ofrivilligt barnlösa känner att omgivningen inte förstår, men samtidigt tycker de att det är jobbigt att umgås med omgivningen och drar sig undan, säger Anders Möller. En längre intervju med honom kan ni höra i Åland idag i eftermiddag klockan 17.05. Intervjun är en del i vår reportageserie om ofrivillig barnlöshet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »