Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 januari, 2018 - 15:44Uppdaterad: måndag, 22 januari, 2018 - 15:48
  • Havsvidden Ab vill bygga fler klipphus men kommunen dröjer med beslut. Pressbild.

Extern expertis anlitas om Havsvidden

Kommunstyrelsen i Geta ska anlita en extern expertis som ska komma och ge sitt utlåtande om detaljplanen för Havsvidden. Bolaget Havsvidden AB vill bygga fler klipphus och detaljplanen för det ändamålet har varit ett ärende i kommunen i flera år.

Kommunivånare har lämnat in besvär i olika omgångar och det senaste lämnades in i november förra året. Bland annat anses att planläggare Tiina Holmberg är i ett jävsförhållande till kommunen, att miljökonsekvensbedömningen är ett hastverk och att beredningen har skett på ett sätt som strider mot kommunallagen.

- Med tanke på allt detta vill vi få in extern expertis som hjälper oss att komma vidare och få ett avslut på det här ärendet, säger Camilla Andersson, ordförande i kommunstyrelsen.
Hon påpekar att det är viktigt att alla, Havsvidden och de som lämnat in besvär, blir behandlade på ett likvärdigt och korrekt sätt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »