Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 november, 2011 - 15:33Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Examensform blev fel i nya läroplanen

Förre detta rektorn för Ålandsyrkesskola, Sture Skogberg är kritisk mot Ålands Gymnasium och menar att man bryter mot lagen eftersom elever vid yrkesgymnasiet enligt läroplanen får en grundexamen och inte en gymnasieexamen som det står i lagen att alla elever vid Ålands gymnasium ska få. Enligt Sture Skogberg handlar det här i första hand om rättssäkerhet för de studerande, att läroplanen stämmer överens med lag och förordning. I praktiken är skillnaden inte så stor mellan grund- och gymnasieexamen, men om man ska studera vidare i Sverige, så underlättar om man har en gymnasieexamen.-Ett misstag som inte har någon praktisk betydelse och som ska rättas till menar förvaltningschefen vid Ålands Gymnasium Gyrid Högman. Enligt henne har man hela tiden räknat med att alla elever får en gymnasieexamen och rent formellt ska det också skrivas in i den nya läroplanen idag då Ålands gymnasium har styrelsemöte.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »