Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 mars, 2011 - 10:32Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Eva Nyberg får journaliststipendium

Ålands Radios Eva Nyberg har fått ett journaliststipendium på 9.000 danska kronor av Nordiska rådet. Hon är en av tio finländska journalister som får stipendier. Eva Nyberg ska ska använda stipendiepengarna för att i höst åka till Island för att på plats undersöka hur den ekonomiska krisen har påverkat islänningarna. -Jag vill ta reda på vilka psykologiska effekter krisen har haft och vilka effekter den har haft på kulturlivet på Island, säger Eva Nyberg. Hon berättar om en händelse när några islänningar skulle vräkas från sina hem eftersom de inte kunde betala hyra. Då samlades andra islänningar i ett slags hemvärn, slog en ring runt hemmet och hindrade vräkningen. -Det är den sorters effekter av den ekonomiska krisen på Island som intresserar mig, säger Eva Nyberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »