Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 oktober, 2011 - 07:30Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

EU ska avgöra förpackningstvist

Den långdragna tvisten om vem som ska ta hand om förpackningar blir nu ett ärende för EU-kommissionen. Ålands Näringsliv har anmält landskapsregeringen eftersom man anser att nuvarande situation hindrar handeln mellan Åland och EU. Motiveringen är att företag som importerar förpackade produkter till landskapet tvingas betala dubbla avgifter för förpackningar eller själva stå för insamling och återvinning av förpackningarna. Ålands Näringsliv har tidigare önskat att den åländska producentansvarslagen skulle anpassas till det finska systemet. Men landskapsregeringen har ansett att den åländska lagen ska följas och erbjudit näringslivet att ta över Proans AB som tar hand om förpackningar från sina medlemsföretag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »