Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 april, 2010 - 13:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

EU-bidrag för forskning om äldrevård

Högskolan på Åland har fått bidrag från EU för fortsatt forskning om äldrevård. Det handlar om ett större projekt där Åland medverkar tillsammans med yrkeshögskolor och ett antal kommuner i Åboland. Även ÅHS och Vårdinstitutet deltar i projektet.Äldre personer på Åland ska få tillgång till den interaktiva tjänsten Må Bra-TV. Namnet till trots handlar det inte om en TV-kanal utan om en möjlighet till tvåvägskommunikation. Hemmaboende äldre människor ska via kanalen erbjudas välfärdstjänster, som till exempel träningspass och direktkontakt med läkare.Vid sjuksköterskeutbildningen på Högskolan finns det intresse främst för forsknings- och produktionsdelen i projektet, ett arbete som integrerats i utbildningens kurser om äldrevård.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »