Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 januari, 2022 - 07:58Uppdaterad: onsdag, 12 januari, 2022 - 14:19

ESB-personal: “Borde fått tredje dosen för tre månader sedan”

Klienter på ESB-boenden (effektiverat serviceboende) prioriterades när den tredje dosen vaccin delades ut. Men på Hammargården i Hammarland finns medlemmar ur personalen som väntat tre månader längre än den rekommenderade intervallen mellan dos två och tre.

- Det blir olyckligt eftersom vi prioriterades i vaccinationsordningen för dos ett och två, men när det gäller tredje dosen har vi inte gjort det. De av oss som varit i rätt åldersgrupp för att ta från ÅHS nu har gjort det, men flera väntar fortfarande på att få sin spruta från företagshälsovården i slutet av januari, säger Jenny Olofsson-Engblom, Hammargårdens föreståndare.

Den nuvarande rekommendationen är att dos tre ska tas mellan fyra och sex månader efter den andra. För en del av personalen vid Hammargårdens har det gått nio.
- Jag har frågat runt och tjatat på att det börjar bli dags för personalen att få sin tredje dos, men inte fått någon förklaring. Det var bråttom med att få oss vaccinerade i början, men nu har vi hamnat långt efter många andra grupper, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »