Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 juni, 2010 - 07:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Enighet om höjd fastighetsskatt

Fastighetskatten borde höjas på Åland för att få tillbaka de skatteintäkter man förlorar på bland annat utflaggningarna och inflyttade pensionärer som betalar skatt i utlandet. Men de som redan betalar kommunalskatt på Åland ska inte få högre skatt. Det var företrädare från regeringen och oppositionen överens om i en debatt i Ålands Radio igår. För att undvika ett högre totalt skattetryck föreslås ett avdrag på kommunalskatten som motsvarar den höjda fastighetsskatten.- Vi vill inte ha en högre skatt, vi vill att alla ska vara med och betala, säger Johan Ehn, (fs). Finansminister Mats Päremaa (lib) är positiv till idén, men ser frågor som behöver utredas.- Dom som nästan inte betalar kommunalskatt alls pga låg inkomst, och inte kan göra några avdrag, borde inte heller få högre skatt, säger han, och påpekar att landskapsregeringen tillsatt en arbetsgrupp som ska utreda frågan närmare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »