Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 oktober, 2019 - 14:30Uppdaterad: tisdag, 15 oktober, 2019 - 15:15
  • Tage Silander, stadsstyrelsens ordförande, säger att han räknar med att styrelsen beslutar att ändra i bolagets styrelses sammansättning.

Enerexits styrelse byts troligtvis ut

Med stor sannolikhet ska styrelsen för Enerexit AB bytas ut någon gång efter torsdag nästa vecka. Orsaken är att styrelseordförande Böge Holmberg och ledamot Sune Axelsson upphandlat tjänster av sina egna bolag.

- Med tanke på vad vi vet idag så utgår jag ifrån att stadsstyrelsen tar beslutet att styrelsens sammansättning ändras, säger stadsstyrelsens ordförande Tage Silander.
Silander påpekar att stadsstyrelsen var medvetna om att styrelsen för Enerexit skulle sköta vissa delar, men stadsstyrelsen var inte medvetna om att det upphandlades uppdrag från styrelsemedlemmars egna bolag.

Enerexit Ab bildades för att avveckla Mariehamns reservkraft. I arbetet ingår att sanera bränslegrottan och försöka sälja dieselmotorn. Arbetet med att sanera bränslegrottan har blivit betydligt dyrare än beräknat och även om intressenter finns för motorn så är den ännu osåld.

Ålands Radio har varit i kontakt med Enerexits styrelseordförande Böge Holmberg som i det här skedet avstår från att ge några kommentarer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »