Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 november, 2019 - 15:46Uppdaterad: tisdag, 12 november, 2019 - 18:07
  • Veronica Thörnroos, foto: Rasmus Olin

Elhybridfärjan beställd – ny tunnelutredning i farozonen

Innan den nya regeringen tillträder går det inte att ta några beslut i frågan om elhybridfärjan, som företaget FinFerries idag meddelade att har beställts, eftersom man inte har tillgång till allt material.

- Det är omöjligt att i dagsläget svara på om den tunnelutredning vi vill ha kan genomföras, eller om pengar finns i budgeten för att täcka ett eventuellt skadestånd vid hävning av avtalet, säger Veronica Thörnroos (C).
Thörnroos anklagar den tidigare landskapsregeringen för att med avsikt inte ha öppnat en dialog med FinFerries så att avtalet inte ska behöva hävas.
- Vi som förhoppningsvis ska bilda en regering snart har ingen formell behörighet att gå in och säga vad man borde göra. Vår strategi är att få en ny regering på plats så att vi kan sätta oss ner och analysera situationen, säger Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »