Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 augusti, 2010 - 12:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ejders haveri blev dyrt

Kostnaderna för m/s Ejderns haveri i midsommarhelgen blir höga. Det konstaterar sjötrafikchef Bo Karlsson som tidigare godkänt en räkning på nästan 50.000 euro för reservdelar, och han har i dag presenterat räkningen för Wärtsiläs arbetskostnader på drygt 27.000 euro. Därtill kommer trafikavdelningens egna extrakostnader så slutnotan blir närmare 100.000 euro. -Det var en kylare som havererade, men den förstörde mycket annat också i Ejderns maskin, säger Bo Karlsson. Han konstaterar att man i och med de här dyra reparationerna nu fått motorn renoverad så den kan köra ytterligare 20.000 timmar. En renovering av Ejderns maskin hade varit nödvändig inom en snar framtid hur som helst, i och med haveriet gjordes den tidigare än beräknat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »