Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 juli, 2011 - 15:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Egyptiska groddar tros vara<br> källan till EHEC-smittan

Det är frön eller groddar från bockhornsklöver som tros vara källan till EHEC-smittan som kan vara dödlig. Och nu meddelar ÅMHM, Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, att om bockhornsklöver-groddar eller frön från Egypten upptäcks på Åland så ska man kontakta ÅMHM för provtagning. Utredning av EHEC-epidemin visar att den sannolika gemensamma faktorn för epidemierna i Tyskland och Frankrike är groddar av bockhornsklöverfrö av egyptiskt ursprung. Alla produkter innehållande frön av bockhornsklöver med ursprungsland Egypten ska därför förstöras efter provtagning. - Om man är osäker på ursprungsland så ska man kontakta oss och inte äta produkten tills vi utrett vilket ursprungslandet är, säger Christel Mattsson miljöskyddsinspektör på ÅMHM. Under dagen har ÅMHM kontaktat de lokala producenterna och försäljningsställena.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »