Publicerad: onsdag, 15 december, 2010 - 07:41, uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Edgar Vickström ny stadsdirektör<br>Beslut efter hätsk debatt

Edgar Vickström blir ny stadsdirektör i Mariehamn. Det beslöt stadsfullmäktige i går kväll efter en lång och tidvis hätsk debatt. Det blev sluten omröstning där 20 ledamöter röstade på Vickström och sex på den andra slutkandidaten Emma Dahlén. Däremot sade fullmäktige nej till att ge den nye stadsdirektören bonus. Anställningen är tidsbunden från första maj 2011 och sju år framåt. I ett första utkast till löneavtal hade man kommit överens om en månadslön på 9.000 euro och därtill en årlig justering utöver avtalsenliga höjningar på max 5 procent. Fullmäktige ville dock annorlunda och röstade på socialdemokraten Camilla Gunells kläm om en fast lön. Dessutom ville Vickström ha tjänsteledighet med lön under 38 dagar nästa år i eftersom han inte har någon av staden betald semester att ta ut. Även det sa stadens politiker nej till. Edgar Vickström efterträder den nuvarande stadsdirektören Bjarne Pettersson som i maj nästa år går i pension.

Fler Nyheter

Mördarsniglarna här för att stanna

Trädgårdsmästare Lasse Söderlund
-Vi kan nog inte räkna med någon minskning av antalet mördarsniglar med anledning av den torra sommaren, säger trädgårdsmästare Lasse Söderlund.

Delade meningar om kommunindelningsrapport

Marcus Henricson och Nina Fellman
Igår presenterade Landskapsregeringen den rapport rörande kommunsammanslagningarna som tagits fram sedan i somras, vid det första av tre informationstillfällen som anordnas i de blivande samarbetsområdena.

Drogpåverkad bilist stannades i Mariehamn

En berusad man i omhändertogs i Västra hamnen igår och en drogpåverkad bilist stannades i Mariehamn.

Tobaksprojekt hoppas på fortsättning

Folkhälsans Irene Häger
Det är oklart hur många unga som använder tobak på Åland.

Två kandidater vidare i biskopsvalet

Den preliminära rösträkningen i biskopsvalet i Borgå stift visar att kyrkoherde Bo-Göran Åstrand och direktor Sixten Ekstrand går vidare till valets andra omgång den 10 april.

Person anhållen för flera bränder

En person är anhållen med anledning av brottsmisstanke kring tre eldsvådor som ägde rum i ett soprum på Scheffersgränd i Mariehamn i morse.

Miljöministern vill satsa på bättre kollektivtrafik

Miljöminister Camilla Gunell
I går berättade vi att bussbolaget Röde Orm har ansökt hos landskapsregeringen om att starta en snabblinje mellan Mariehamn och Godby med buss.

Hyresgästföreningen söker efterträdare

Mats Granesäter intervjuas:
Hyresgästföreningen på Åland som numera är aktiv som en grupp på facebook letar en efterträdare.

Tidigare färjeanställd kräver 26.000 i uppsägningslön

I går hölls en muntlig förberedelse i ett mål där en tidigare anställd inom skärgårdstrafiken är missnöjd med Ålands landskaspregerings sätt att hantera hans anställning.