• Tomas Karlsson säger att man nu lämnar den finländska marknaden. Foto: Jonathan Borg.
Tomas Karlsson intervjuas av Amanda Andersson.
Tomas Karlsson intervjuas av Amanda Andersson (lång version från Åland idag)
Publicerad: fredag, 10 augusti, 2018 - 11:02, uppdaterad: fredag, 10 augusti, 2018 - 17:18

Eckerö Linjen lämnar den finländska marknaden

Eckerö Linjen säljer Ålandsresor till Åland Travel från och med den 1 januari nästa år. Affären genomförs för att Eckerö Linjen vill satsa alla sina resurser på den svenska marknaden.

Ålandsresors verksamhet vänder sig till den finländska markanden och handlar främst om att sälja resor till och från Åland med tillhörande resepaket.

- Det är alltså Ålandsresor och den finländska marknaden som vi nu lämnar. Inga uppsägningar är aktuella i samband med affären, säger Eckerö Linjens vd Tomas Karlsson i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet förklaras att beslutet har växt fram under en längre tid och att man nu har hittat en seriös part. Dessutom kommer samtliga gjorda bokningar med Ålandsresor att genomföras enligt överenskommelse.

Gunilla Karlsson som är vd på Åland Travel ser fram emot att ta över verksamheten

- Ålandsresor är ett välkänt och uppskattat varumärke i Finland och jag ser med stor iver fram emot att fortsätta utveckla försäljningen av Åland, säger hon.

Eckerö Linjen har också investerat i ett nytt bokningssystem som tas i bruk till säsongen 2019, vilket är ett annat steg i bolagets satsning att utvecklas.

Fler Nyheter

Elevers resvanor utreds

Nu utreder Mariehamns stad elevernas resvanor till skolan.

Inflyttning gav tillskott bland yngre

Under 2017 ökade Ålands befolkning med 275 personer och var vid det årets slut 29.489 personer, det visar statistiken från Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub.

Ovanligt stort budgetunderskott för Sottunga

Björn Rönnlöf intervjuas av Tomas Tornefjell
Sottunga kommunstyrelses budgetförslag för 2019 visar ett underskott på närmare 130.000 euro. -Det ovanligt stora underskottet beror på att kommunens landskapsandelar har minskat med över 40 procent, vilket fulltständigt slår hål på vår ekonomi. Det säger kommunstyrelsens ordförande Björn Rönnlöf.

Delgeneralplan för Bomarsund-Prästö ställs ut

Ett förslag till ändring av delgeneralplan för Bomarsund-Prästö ställs nu ut till och med den 25 januari 2019.

Toivonen polisanmäler 11 personer

Stephan Toivonen, Åländsk demokrati, har i dag polisanmält 11 personer för falsk angivelse med yrkan på straff och ett skadestånd på 40.000 euro.

Läget lugnt för Haraldsbyfabrikens framtid

Fabrikschef Christer Söderström intervjuas av Martina Eriksson
-Vi behöver inte längre gå runt och fundera på om vi ska läggas ner, idag anses vi som en duktig del av Orkla. Det säger Christer Söderström som är fabrikschef för chipsfabriken i Haraldsby.

Tillägg för omsorg i Lumparland

Kommunfullmäktige i Lumparland har nu godkänt ett tilläggsanslag på drygt 53.000 euro som socialnämnden hade äskat om.

Svar om övergödda träsket Träsk

Utbyggnaden av avloppsledningsnätet i Sund är ett sätt att förbättra situationen i det övergödda träsket Träsk. Det framgår av kommunstyrelsens svar på en skrivelse där kommunen uppmanas engagera sig i ärendet.

”Det brinner i knutarna"

Lantrådet Katrin Sjögren intervjuas av Nina Smeds
Fortfarande finns ingen färdig proposition, det vill säga ett förslag, till nytt ekonomiskt system för Åland. -Men det brinner i knutarna, säger lantrådet Katrin Sjögren (Lib).