• Tomas Karlsson säger att man nu lämnar den finländska marknaden. Foto: Jonathan Borg.
Tomas Karlsson intervjuas av Amanda Andersson.
Tomas Karlsson intervjuas av Amanda Andersson (lång version från Åland idag)
Publicerad: fredag, 10 augusti, 2018 - 11:02, uppdaterad: fredag, 10 augusti, 2018 - 17:18

Eckerö Linjen lämnar den finländska marknaden

Eckerö Linjen säljer Ålandsresor till Åland Travel från och med den 1 januari nästa år. Affären genomförs för att Eckerö Linjen vill satsa alla sina resurser på den svenska marknaden.

Ålandsresors verksamhet vänder sig till den finländska markanden och handlar främst om att sälja resor till och från Åland med tillhörande resepaket.

- Det är alltså Ålandsresor och den finländska marknaden som vi nu lämnar. Inga uppsägningar är aktuella i samband med affären, säger Eckerö Linjens vd Tomas Karlsson i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet förklaras att beslutet har växt fram under en längre tid och att man nu har hittat en seriös part. Dessutom kommer samtliga gjorda bokningar med Ålandsresor att genomföras enligt överenskommelse.

Gunilla Karlsson som är vd på Åland Travel ser fram emot att ta över verksamheten

- Ålandsresor är ett välkänt och uppskattat varumärke i Finland och jag ser med stor iver fram emot att fortsätta utveckla försäljningen av Åland, säger hon.

Eckerö Linjen har också investerat i ett nytt bokningssystem som tas i bruk till säsongen 2019, vilket är ett annat steg i bolagets satsning att utvecklas.

Fler Nyheter

Het debatt i lagtinget om Ålands 10 miljoner

Vice lantråd Camilla Gunell och oppositionens Harry Jansson
Blir det tio miljoner eller inte? Den frågan ställdes många gånger av oppositionen när ändringen av självstyrelselagen debatterades i lagtinget.

Snabbuss mellan Godby och Mariehamn kan bli verklighet

Röde orms vd Uffe Grüssner
Ålandsbussen ab, ett dotterbolag till bussbolaget Röde orm ab, ansöker om att få starta en ny busslinje mellan Mariehamn och Godby.

Den åländska vårjakten tas upp i EU-domstolen

Jaktförvaltare Robin Juslin
Landskapsregeringen har mottagit en skrivelse från den Europeiska unionens domstol där landskapsregeringen får möjlighet att bemöta kommissionens talan gällande vårjakten på guding.

ÅMHM om Gästhem Kronan: ”Måste åtgärdas”

ÅMHM har tagit ett beslut i frågan om Gästhem Kronan, där man hittat mikrober som indikerat fuktskada.

Stefan Aspberg är projektledare för 100-årsjubiléet

Stefan Aspberg från Sverige har utsetts till projektledare för självstyrelsens 100-årsfirande.

Extra stängsel blev lösningen för grisbönder

Grisbönderna Ronja Brenner och Andreas Nordlund:
Med ett nytt stängsel kan grisarna på Nygårds fortsätta att böka utomhus i Sundsskogarna, utan risk för att smittas av svinpest eller bryta mot EU:s regler.

Man dömd för drograttfylleri

En 32-årig man dömdes i fredags i Ålands tingsrätt för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Böter för att ha kört påverkad av amfetamin

En 26-årig kvinna dömdes nyligen av Ålands tingsrätt för straffbart bruk av narkotika och rattfylleri, till 26 dagsböter på totalt 1.690 euro för att ha kört bil påverkad av amfetamin.

Överkonsumtion en stor miljöbov i garderoben

Textil- och hållbarhetsexpert Anna-Lisa Persson berättar mera:
Textil- och klädkonsumtionen ökar ständigt i vår del av världen och i takt med det blir kläderna ofta bara billigare. Hållbarhet inom textilier var temat i lördags när textil- och hållbarhetsexperten Anna-Lisa Persson besökte Åland och föreläste kring siffror och myter om textil.