Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 augusti, 2018 - 11:02Uppdaterad: fredag, 10 augusti, 2018 - 17:18
  • Tomas Karlsson säger att man nu lämnar den finländska marknaden. Foto: Jonathan Borg.

Eckerö Linjen lämnar den finländska marknaden

Eckerö Linjen säljer Ålandsresor till Åland Travel från och med den 1 januari nästa år. Affären genomförs för att Eckerö Linjen vill satsa alla sina resurser på den svenska marknaden.

Ålandsresors verksamhet vänder sig till den finländska markanden och handlar främst om att sälja resor till och från Åland med tillhörande resepaket.

- Det är alltså Ålandsresor och den finländska marknaden som vi nu lämnar. Inga uppsägningar är aktuella i samband med affären, säger Eckerö Linjens vd Tomas Karlsson i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet förklaras att beslutet har växt fram under en längre tid och att man nu har hittat en seriös part. Dessutom kommer samtliga gjorda bokningar med Ålandsresor att genomföras enligt överenskommelse.

Gunilla Karlsson som är vd på Åland Travel ser fram emot att ta över verksamheten

- Ålandsresor är ett välkänt och uppskattat varumärke i Finland och jag ser med stor iver fram emot att fortsätta utveckla försäljningen av Åland, säger hon.

Eckerö Linjen har också investerat i ett nytt bokningssystem som tas i bruk till säsongen 2019, vilket är ett annat steg i bolagets satsning att utvecklas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »