• Tomas Karlsson säger att man nu lämnar den finländska marknaden. Foto: Jonathan Borg.
Tomas Karlsson intervjuas av Amanda Andersson.
Tomas Karlsson intervjuas av Amanda Andersson (lång version från Åland idag)
Publicerad: fredag, 10 augusti, 2018 - 11:02, uppdaterad: fredag, 10 augusti, 2018 - 17:18

Eckerö Linjen lämnar den finländska marknaden

Eckerö Linjen säljer Ålandsresor till Åland Travel från och med den 1 januari nästa år. Affären genomförs för att Eckerö Linjen vill satsa alla sina resurser på den svenska marknaden.

Ålandsresors verksamhet vänder sig till den finländska markanden och handlar främst om att sälja resor till och från Åland med tillhörande resepaket.

- Det är alltså Ålandsresor och den finländska marknaden som vi nu lämnar. Inga uppsägningar är aktuella i samband med affären, säger Eckerö Linjens vd Tomas Karlsson i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet förklaras att beslutet har växt fram under en längre tid och att man nu har hittat en seriös part. Dessutom kommer samtliga gjorda bokningar med Ålandsresor att genomföras enligt överenskommelse.

Gunilla Karlsson som är vd på Åland Travel ser fram emot att ta över verksamheten

- Ålandsresor är ett välkänt och uppskattat varumärke i Finland och jag ser med stor iver fram emot att fortsätta utveckla försäljningen av Åland, säger hon.

Eckerö Linjen har också investerat i ett nytt bokningssystem som tas i bruk till säsongen 2019, vilket är ett annat steg i bolagets satsning att utvecklas.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.