• Tomas Karlsson säger att man nu lämnar den finländska marknaden. Foto: Jonathan Borg.
Tomas Karlsson intervjuas av Amanda Andersson.
Tomas Karlsson intervjuas av Amanda Andersson (lång version från Åland idag)
Publicerad: fredag, 10 augusti, 2018 - 11:02, uppdaterad: fredag, 10 augusti, 2018 - 17:18

Eckerö Linjen lämnar den finländska marknaden

Eckerö Linjen säljer Ålandsresor till Åland Travel från och med den 1 januari nästa år. Affären genomförs för att Eckerö Linjen vill satsa alla sina resurser på den svenska marknaden.

Ålandsresors verksamhet vänder sig till den finländska markanden och handlar främst om att sälja resor till och från Åland med tillhörande resepaket.

- Det är alltså Ålandsresor och den finländska marknaden som vi nu lämnar. Inga uppsägningar är aktuella i samband med affären, säger Eckerö Linjens vd Tomas Karlsson i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet förklaras att beslutet har växt fram under en längre tid och att man nu har hittat en seriös part. Dessutom kommer samtliga gjorda bokningar med Ålandsresor att genomföras enligt överenskommelse.

Gunilla Karlsson som är vd på Åland Travel ser fram emot att ta över verksamheten

- Ålandsresor är ett välkänt och uppskattat varumärke i Finland och jag ser med stor iver fram emot att fortsätta utveckla försäljningen av Åland, säger hon.

Eckerö Linjen har också investerat i ett nytt bokningssystem som tas i bruk till säsongen 2019, vilket är ett annat steg i bolagets satsning att utvecklas.

Fler Nyheter

Air Leap certifierat för avtalsenliga plan

Air Leap har nu fått ett så kallat AOC-certifikat vilket innebär att de klassas som ett europeiskt flygbolag och kan börja flyga med större plan på linjer till Mariehamn.

Stort intresse för Godby vägstation

Intresset för Godby vägstation är mycket stort. Landskapet har bjudit ut stationen till försäljning via mäklare och när öppen visning hölls på torsdagen blev det rusning.

Tio sägs upp från Viking Line

Jan Hanses om resultatet av samarbetsförhandlingarna:
Viking Line säger upp tio personer. Det blev resultatet av samarbetsförhandlingarna som rederiet genomfört.

Åtalades för frihetsberövande och misshandel

En man åtalades idag för misshandel, hemfridsbrott och frihetsberövande.

"Åland måste söka internationell hjälp"

Gun-Mari Lindholm om EU-parlamentsplatsen:
-Jag tycker det är bedrövligt rent ut sagt. Finska politiker måste nu berätta hur de tänker upprätthålla de internationella förpliktelser de åtagit sig i samband med självstyrelsen, säger lagtingets talman Gun-Mari Lindholm (MSÅ).

Hans Mattsson Ab bygger samlingshuset

Det blir byggnadsfirma Hans Mattsson Ab som bygger ett nytt samlingshus i Jomala Prästgården by.

Boende upplever Önningebyvägen som osäker

En kvinna skriver till landskapsregeringen gällande trafiksituationen längs Önningebyvägen i Jomala. Enligt kvinnan har trafiken ökat rejält längs vägen de senaste åren, och hon menar att många bryter mot hastighetsbegränsningen på 50 kilometer i timmen. Kvinnan tycker att vägen borde breddas för att göra bättre rum åt fotgängare och cyklister.

Ny församlingspastor i Hammarland

Domkapitlet i Borgå stift har förordnat Markus Kallatsa till församlingspastor i Hammarlands församling från den 1 december i år till och med den sista november nästa år. Nu är Kallatsa församlingspastor i Tervola församling i Lappland.

EU-beskedet stor besvikelse för Löfström

Riksdagsledamot Mats Löfström intervjuas av Nina Smeds
- Det är ”game over” för den här gången, säger den åländska riksdagsledamoten Mats Löfström om gårdagens besked att Åland inte får Finlands nya EU-parlamentsplats. - Det är en jättestor besvikelse även om vi vetat att vägen aldrig varit spikrak. Men nu när vi står inför faktum känns det tomt, säger han.