Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 januari, 2018 - 09:15

Eckerö line ökade passagerarsiffrorna på Tallinnrutten

Eckerölinjens dotterbolag Eckerö line, som trafikerar mellan Helsingfors och Tallinn, ökade sina passagerarsiffor med tre procent i fjol, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Jämfört med 2016 ökade man med 42 000 passagerare och nådde nästan upp till 1,5 miljoner. Andelen finländare minskade, men ryska och asiatiska passagerare ökade. Den minskade andelen finländare som reste på rutten tror man att har att göra med ändringar i alkoholbeskattningen och rusningen till hotell i Tallinn på grund av Estlands ordförandeskap i EU under perioden.

På fraktsidan ökade man med 18 procent. Orsaken härtill ser rederiet i Finlands ekonomiska uppgång och Helsingfors betydelse som knutpunkt för transporter av bruksvaror.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »