Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 september, 2011 - 07:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Eckerö har fått ekonomin på fötter

Eckerö kommun hör till de klara vinnarna med det nya landskapsandelssystemet. Från att ha gått på minus under sex år i mitten av 2000-talet, inte minst på grund av mycket höga kostnader för specialomsorgen, har Eckerö de två senaste åren uppvisat överskott i sina bokslut. Befolkningen har ökat och likaså skatteinkomsterna så att man till detta år t o m vågade sänka skatteprocenten med 0.25%. Samarbetet med Hammarlands kommun har också successivt byggts ut. De två kommunerna delar nu på ekonom och lönebokförare och har också ett samarbete inom socialsektorn. I framtiden kan eckeröpolitker också tänka sig att ha gemensamma nämnder med Hammarland.En faktor som talar för ökat samarbete eller rentav sammanslagningar är det bristande intresset för att engagera sig kommunalt, vilket syns när partierna nu försöker rekrytera kandidater till valet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »