• Vd Björn Blomqvist under bolagsstämman 2019. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.
Publicerad: tisdag, 16 juli, 2019 - 17:07, uppdaterad: onsdag, 17 juli, 2019 - 08:06

Eckerö-aktieägare kontaktas av investeringsbolag

Vissa aktieägare i Rederiaktiebolaget Eckerö har kontaktats av ett Uleåborgsbaserat investeringsbolag som vill köpa aktier. “Kontakta oss och fråga efter ett anbud”, skriver OTC-sijoitus i ett brev.

Björn Blomqvist, vd för Rederiaktiebolaget Eckerö, berättar att man under tisdagen har kontaktats av flera oroliga aktieägare som undrar vad brevet handlar om.

-Vi känner inte till vem som står bakom brevet eller vilken deras bevekelsegrund är. Jag har ingen aning om hur de väljer ut vem de skickar brev till, jag utgår från att de har kollat upp att det inte är olagligt. Personligen har jag aldrig fått något sådant brev, men under mina 15 år på bolaget har vi tidigare varit med om två eller tre liknande fall, säger vd Björn Blomqvist.

Han vill inte kommentera aktiepriset på 44 euro som OTC erbjöd då brevet skrevs, men säger samtidigt att det i Ålandstidningens lokalbörs den 27 juni noterades ett pris om 54,50 euro per aktie och att handelsplatsen privanet.fi den 16 juli uppvisade 60 euro som säljpris.

-Brevet kan vara ett sätt för avsändaren att försöka köpa upp aktier till ett billigare pris, säger Björn Blomqvist.

OTC:s vd Tomi Kaismo svarar i en skriftlig kommentar till Ålands Radio att Rederiaktiebolaget Eckerö uppfyller kriterierna om att vara ett välskött bolag som ger dividend och att man därför siktar på att köpa en mindre andel Eckerö-aktier. Han uppger att aktieägarna hittills varit intresserade av erbjudandet och att priset stigit något efter att brevet gick i tryck.

Fler Nyheter

Singelolycka i Sund

Vid 16-tiden i dag skedde en singelolycka i Bomarsund. Bilen körde av vägen och krockade med ett träd.

Åländsk man i bedrägerihärva

Felix Quarnström rapporterar från Åbo
I dag inleddes rättegången där en åländsk man står åtalad i Egentliga Finlands tingsrätt för två fall av grov penningtvätt. Mannen blev häktad i sin frånvaro då han inte dök upp till rättegångens inbokade förhandling som hölls i augusti. Mannen befann sig då utomlands.

Olivia Mattsson återvänder till ÅU

Nyhetsnotisen i ljudformat
Olivia Mattsson kommer hem till Åland United för säsongen 2020. Redan 2016 debuterade Pargas IF produkten, via IFK Mariehamn för Åland United i Damernas Liga.

"Måste bygga förtroende internt"

Riksdagsledamot Mats Löfström
Sanna Marin (SDP) blir en bra statsminister säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström. Att hon tidigare sagt nej till obligatorisk svenska i skolan är inget man på Åland behöver oroa sig för.

Häggblom fortsätter leda Ob

Under lördagens höstmöte återvaldes Bert Häggblom som partiordförande för Obunden samling. Marcus Måtar valdes till vice ordförande.

Inget beslut om Måtar

Nyhetsnotisen i ljudformat
Lagtingets talmanskonferens hann inte fatta beslut i dag om man vidtar åtgärder mot lagtingsledamoten Marcus Måtar (Ob) med anledning av domen för grovt ocker.

Regeringsprogrammet presenteras i morgon

Nyhetsnotisen i ljudformat
I morgon, tisdag, klockan 13 väljer lagtinget nytt lantråd och därmed också ny landskapsregering för Åland.

IFK har en ny fystränare

Nyhetsnotisen i ljudformat
IFK Mariehamn har skrivit avtal med Nils Lindgren att bli assisterande tränare med inriktning på fysdelen, så Lindgren ersätter den tidigare fys- och rehabtränaren Kristoffer Weckström.

Kulmuni föreslås bli finansminister

Nyhetsnotisen i ljudformat
Centerns partiledare Katri Kulmuni föreslås bli ny finansminister, det meddelades från Centern i riket i dag.