Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 juli, 2019 - 17:07Uppdaterad: onsdag, 17 juli, 2019 - 08:06
  • Vd Björn Blomqvist under bolagsstämman 2019. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Eckerö-aktieägare kontaktas av investeringsbolag

Vissa aktieägare i Rederiaktiebolaget Eckerö har kontaktats av ett Uleåborgsbaserat investeringsbolag som vill köpa aktier. “Kontakta oss och fråga efter ett anbud”, skriver OTC-sijoitus i ett brev.

Björn Blomqvist, vd för Rederiaktiebolaget Eckerö, berättar att man under tisdagen har kontaktats av flera oroliga aktieägare som undrar vad brevet handlar om.

-Vi känner inte till vem som står bakom brevet eller vilken deras bevekelsegrund är. Jag har ingen aning om hur de väljer ut vem de skickar brev till, jag utgår från att de har kollat upp att det inte är olagligt. Personligen har jag aldrig fått något sådant brev, men under mina 15 år på bolaget har vi tidigare varit med om två eller tre liknande fall, säger vd Björn Blomqvist.

Han vill inte kommentera aktiepriset på 44 euro som OTC erbjöd då brevet skrevs, men säger samtidigt att det i Ålandstidningens lokalbörs den 27 juni noterades ett pris om 54,50 euro per aktie och att handelsplatsen privanet.fi den 16 juli uppvisade 60 euro som säljpris.

-Brevet kan vara ett sätt för avsändaren att försöka köpa upp aktier till ett billigare pris, säger Björn Blomqvist.

OTC:s vd Tomi Kaismo svarar i en skriftlig kommentar till Ålands Radio att Rederiaktiebolaget Eckerö uppfyller kriterierna om att vara ett välskött bolag som ger dividend och att man därför siktar på att köpa en mindre andel Eckerö-aktier. Han uppger att aktieägarna hittills varit intresserade av erbjudandet och att priset stigit något efter att brevet gick i tryck.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »