• Vd Björn Blomqvist under bolagsstämman 2019. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.
Publicerad: tisdag, 16 juli, 2019 - 17:07, uppdaterad: onsdag, 17 juli, 2019 - 08:06

Eckerö-aktieägare kontaktas av investeringsbolag

Vissa aktieägare i Rederiaktiebolaget Eckerö har kontaktats av ett Uleåborgsbaserat investeringsbolag som vill köpa aktier. “Kontakta oss och fråga efter ett anbud”, skriver OTC-sijoitus i ett brev.

Björn Blomqvist, vd för Rederiaktiebolaget Eckerö, berättar att man under tisdagen har kontaktats av flera oroliga aktieägare som undrar vad brevet handlar om.

-Vi känner inte till vem som står bakom brevet eller vilken deras bevekelsegrund är. Jag har ingen aning om hur de väljer ut vem de skickar brev till, jag utgår från att de har kollat upp att det inte är olagligt. Personligen har jag aldrig fått något sådant brev, men under mina 15 år på bolaget har vi tidigare varit med om två eller tre liknande fall, säger vd Björn Blomqvist.

Han vill inte kommentera aktiepriset på 44 euro som OTC erbjöd då brevet skrevs, men säger samtidigt att det i Ålandstidningens lokalbörs den 27 juni noterades ett pris om 54,50 euro per aktie och att handelsplatsen privanet.fi den 16 juli uppvisade 60 euro som säljpris.

-Brevet kan vara ett sätt för avsändaren att försöka köpa upp aktier till ett billigare pris, säger Björn Blomqvist.

OTC:s vd Tomi Kaismo svarar i en skriftlig kommentar till Ålands Radio att Rederiaktiebolaget Eckerö uppfyller kriterierna om att vara ett välskött bolag som ger dividend och att man därför siktar på att köpa en mindre andel Eckerö-aktier. Han uppger att aktieägarna hittills varit intresserade av erbjudandet och att priset stigit något efter att brevet gick i tryck.

Fler Nyheter

IFK förlorade i Vasa

En besviken Peter Lundberg:
Det blev förlust med 1-2 för IFK Mariehamn när dom besökte seriejumbon VPS.

Vård kan bli dyrt för skärgårdskommuner

Lis Karlsson, socialsekreterare på Föglö
Att ha en patient på ÅHS kan kosta en kommun runt 1.000 euro per dygn. I de fall där möjligheten att ge någon den vård som behövs inte finns i kommunen kan kostnaderna för specialvård och boende snabbt bli en trängande faktor.

MLK:s herrar blev trea

MLK:s herrar slutade på tredje plats i tennisens division 2 utomhus efter att dom spelade oavgjort 2-2 i den sista matchen mot ESTE82 i helgen.

Skatter höjs och klumpsumman ökar

Riksdagsledamot Mats Löfström
Bensin- och tobaksskatten höjs, de lägsta pensionerna höjs och klumpsumman ökar med drygt 4,1 miljoner euro i det budgetförslag som landets finansministerium presenterade i fredags.

"Förhastat beslut om ny färja"

Stig Fellman och Gun-Britt Gullbrandsson
Att upphandla elfärjan var ett förhastat beslut som inte kommer att innebära ökad tillgänglighet för skärgårdsborna. Det menar Föglö kommunpolitikerna Stig Fellman och Gun-Britt Gullbrandsson, som tillhör valmansföreningen Föglölistan.

IFK möter VPS

Ikväll ska IFK Mariehamn möta seriejumbon VPS i Vasa i fotbollsligan och matchen börjar 18.30.

Rättegång om penningtvätt utan misstänkt

Huvudförhandlingarna mot den åländske man som står åtalad för grov penningtvätt i Egentliga Finlands tingsrätt i Åbo inleds i brådskande ordning så fort mannen är gripen och förd till Åbo uppger man från tingsrätten.

Salmén och Lindholm vann KM

När Eckerö golf höll klubbmästerskap i helgen så var det Anna-Karin Salmén och Johan Lindholm som stod som segrare i respektive klasser.

Holmström 34:a i Alliansloppet

Isac Holmström kom på 34:e plats i Alliansloppet i Trollhättan som är en tävling på rullskidor över 48 km.