Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 november, 2011 - 14:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Dyra skolskjutsar i Hammarland

Dagens bestämmelserna för skolskjutsar krånglar till det och gör det orimligt dyrt för kommunerna, det menar Hammarlands kommundirektör Kurt Carlsson. Han syftar dels på att landskapet slopat maxtaxan för taxiskjutsar men också på att förordningen för farlig väg tillämpas på vägar där det inte är särskilt mycket trafik. Det leder till att skolskjutsarna idag får köra långa omvägar för att kunna släppa av barnen på en väg som inte klassas som farlig. Dessutom har gränserna på hur många barn man får köra i skolskjutsarna idag ändrats, så att man i dagsläget bara får ha åtta passagerare i en buss som tidigare tog 13. Dessa regler för skolskjutsar som började införas 2009, har enligt Kurt Carlsson inneburit en kostnadsökning på 71000 per år för Hammarland och det är en kostnadsökning som kommunen snart inte har råd med längre. Skolnämnden i kommunen ska nu titta på frågan och se om man kan förändra praxis kring reglerna för farlig väg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »