Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 mars, 2018 - 10:42Uppdaterad: måndag, 5 mars, 2018 - 12:27
  • Kökarbutiken väntas stå klar till midsommar. Illustration från Kökars kommun.

Drygt 140.000 euro för Kökarbutiken

- Vi har fått in 141.200 euro i aktiekapital till Kökarbutiken och vi för diskussioner om ett ytterligare tillskott på 32.000 euro. Det säger Kökars vikarierande kommundirektör Johan Rothberg.

Aktieemissionen skulle egentligen ha avslutats i fredags men tiden förlängdes till i dag den 5 mars eftersom många visat intresse för att att vara med och investera i en ny butik i Kökar.

Natalie Björk som är en av grundarna av det bolag som ska bygga butiken på Kökar är glad över det stora intresset.

- Det visar hur bra det kan fungera när alla ror åt samma håll. Nu ska vi ordna med resten av finansieringen och hitta en driftig köpman som kan driva butiken i Kökar, säger Natalie Björk.

Totalkostnaden för en ny butiksbyggnad i Kökar Karlby uppskattas till melllan 350.000 och 400.000 euro. Målsättningen är att butiken ska kunna öppna till midsommar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »