Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 december, 2020 - 16:05Uppdaterad: torsdag, 3 december, 2020 - 16:11
  • Mannen dömdes inte för dråpförsök utan för misshandel och domen blev villkorlig. Foto ÅRTV

Dråpförsök blev misshandel och villkorlig dom

Den man som stod åtalad i november för försök till dråp alternativt grov misshandel dömdes till sex månaders villkorligt fängelse.

Ålands tingsrätt konstaterade att det inte gick att fastställa att det handlat om dråp eller grov misshandel på basen av vad vittnena berättat. Den misshandlade kvinnan valde att inte vittna mot sin sambo.

Därför går det inte att fastslå att misshandeln pågick i fem timmar, som kvinnan enligt vittnena sagt direkt efter att hon tagit sig till grannen. Av kvinnans skador går det inte heller helt säkert att säga att våldet var avsett att döda.

Förutom fängelsestraffet ska mannen betala brottsofferavgift och kostnaderna för bevisningen på sammanlagt cirka 310 euro. Domen kan överklagas inom 30 dagar och har ännu inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »