Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 oktober, 2021 - 11:42Uppdaterad: måndag, 25 oktober, 2021 - 12:44

Döms för skjutvapenbrott och olovlig körning

En man som olovligen haft två gevär och 37 patroner i sin bostad, utan att ha licens eller förvara dem i låsta utrymmen, döms av tingsrätten för skjutvapenbrott och brott mot lagen om explosiva varor.

Mannen har tidigare haft ett vapentillstånd som gick ut i augusti 2020, och i december samma år beslagtog polisen både det vapnet och ytterligare ett hagelgevär. Det ena geväret fanns då i vardagsrummet och det andra i garderoben, medan patronerna fanns på en tv-bänk och i ett olåst skåp.
Utöver detta döms mannen för sju fall av olovlig körning och en trafikförseelse, vilka alla inträffat mellan januari och juni i år, då mannen kört bil trots att han tilldelats ett körförbud.
Vid ett av dessa tillfällen har han också kört ner i ett dike.
Sammanlagt döms han för 10 åtalspunkter till 95 dagsböter om 2.375 euro. Det beslagtagna geväret samt patronerna förverkas till staten, och mannen ska betala en brottsofferavgift om 80 euro. Domen har ännu inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »