Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 februari, 2019 - 09:20
  • Äventyrande av trafiksäkerheten är två av brottsrubriceringarna. Fordonen på arkivbilden har inget med det aktuella fallet att göra. Foto: Ålands Radio.

Döms efter vådliga färder med släpkärra

En man i 80-årsåldern döms i tingsrätten för tre fall av trafikbrott som relaterar till att mannen kört med släp på ett vårdslöst sätt.

I två av fallen är brottsrubriceringen äventyrande av trafiksäkerheten.

Mannen har i april 2017 kört med släpvagn på Sjukhusvägen i Mariehamn, när delar av hans last fallit av släpet och träffat fordonet som körde bakom honom. Detta på grund av att han inte säkrat lasten tillräckligt väl.

I augusti i fjol körde mannen en paketbil med vilken han bogserade en personbil under okontrollerade former. Kättingen mellan bilarna var en meter lång och fordonsekipaget har upprepade gånger åkt över i körfältet för motkommande trafik och nära den högra dikeskanten. Den vådliga bogseringen inträffade åtminstone på Södersundavägen och Norra Torpvägen i Jomala.

I det tredje fallet döms mannen för trafikförseelse eftersom han i maj 2017 inte surrat fast lasten på släpkärran tillräckligt och flera glasrutor trillat av vid Knallen i Sund och på Töftö-färjan.

Mannen döms till sammanlagt 40 dagsböter, vilket innebär att han måste betala 2.560 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »