Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 juni, 2019 - 10:36Uppdaterad: måndag, 24 juni, 2019 - 11:34
  • Tingsrätten. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Döms till böter och körförbud för omkörning

En man i trettioårsåldern döms i tingsrätten för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Det var i augusti ifjol som mannen kört om en bil på Eckerövägen trots att det kommit en bil i möte. Det här ledde till att den omkörda bilen och den motkommande bilen har tvingats bromsa kraftigt och väja åt sidorna för att undvika kollision. Bilarna har kört en hastighet på 70 till 90 km/h och enligt tingsrätten fanns det en stor risk för frontalkrock. I den omkörda bilen fanns tre personer och i den motkommande en person.

Mannen som gjorde omkörningen bestrider att han skulle ha gjort sig skyldig till brott och säger bland annat att det inte uppstått någon allvarlig situation. Tingsrätten dömmer mannen till bötesstraff på 60 dagsböter som motsvarar en summa på drygt 1900 euro, och ett körförbud på drygt 4 månader.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »