Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 januari, 2021 - 06:03Uppdaterad: torsdag, 14 januari, 2021 - 09:12

Dömd för grovt rattylleri och motstånd mot polis

En 39-årig kvinna döms till dagsböter om 360 euro och fem månaders villkorligt fängelse efter att i september i fjol ha kört bil påverkad av både alkohol och narkotika.

Kvinnan har under färden i södra Mariehamn vinglat över vägen och kört över en refug och en gräsmatta. I samband med att polisen grep henne har hon riktat sparkar mot en av dem. Efter färden har hon haft en blodalkoholhalt på 2,46 promille och också funnits vara påverkad av Tramadol, ett narkotikaklassat läkemedel som påverkar det centrala nervsystemet.
Hon hade även vid tillfället sex tabletter av det tillika narkotikaklassade läkemedlet Apaurin med sig.
Under rättegången har hon skriftligen erkänt gärningarna, och tingsrätten finner henne skyldig till grovt rattfylleri, straffbart bruk av narkotika och motstånd mot tjänsteman. Domen har inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »