Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 november, 2018 - 10:22

Dömd till böter efter frontalkrock

En 43-årig kvinna döms till 60 dagsböter på totalt 420 euro för grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Kvinnan hade frontalkrockat med en annan personbilsförare då hon körde bil i Jomala i november 2017.

 Kvinnan hade varit påverkad av läkemedel och från början var hon också åtalad för grovt rattfylleri, men den åtalspunkten förkastas av tingsrätten då det inte gick att bevisa att kvinnan missbrukat de mediciner som föreskrivits henne. Åtalet för grovt rattfylleri ska förkastas eftersom man inte kan bevisa att kvinnan förstått att hon inte var i körskick, anser tingsrätten. Förutom böterna ska kvinnan betala en brottsofferavgift på 80 euro till staten och hon ska betala olika ersättningar, varav den största är drygt 2400 euro till försäkringsbolaget som ersatte skador som uppkom vid trafikolyckan. Kvinnan har haft körförbud sedan händelsen men det upphävs nu.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »