Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 augusti, 2019 - 06:12Uppdaterad: torsdag, 15 augusti, 2019 - 11:14
  • I natt inträffade en trafikolycka med dödlig utgång i Finström. Arkivfoto Owe Sjöblom

Dödsolycka i Grelsby - mannen var född på 1960-talet

En dödsolycka inträffade i Grelsby, Finström i natt.

En förbipasserade trafikant anmälde till polisen vid kl. 02.40 tiden att det låg en personbil i diket vid Pålsbölevägen. Polis, ambulans och brandkår åkte till platsen och påträffade i fordonet en svårt skadad man. Återupplivningsförsök påbörjades, men hans liv kunde inte räddas. Föraren var ensam i bilen då avkörningen inträffade. Det här skriver polisen i ett pressmeddelande.

På platsen kunde man konstatera att bilen framförts norrut längs Pålsbölevägen i Finström och av okänd orsak kört av vägen. Bilen hade sedan tagit i en sandbank och sedan fortsatt ännu en bit längs dikesrenen innan den stannat.

Fordonet fick omfattande skador, så det finns grund att misstänka att hastigheten varit hög. Bilen har bärgats från platsen. Avkörningen rubriceras i detta skede som grovt äventyrande av trafiksäkerhet. Dödsorsaksutredning har också påbörjats.

Polisen har under förmiddagen förrättat dokumentering på händelseplatsen.

Mannen var född på 1960-talet och bosatt på Åland. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »