Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 juli, 2018 - 13:50
  • Två gånger har vargen fångats på bild i Samuelstorp. Foto: Landskapsregeringen.

DNA-analysen av misstänkta vargspillningen klar

Det gick inte att säkerställa att den spillning som i våras fördes iväg på DNA-analys härstammar från varg.

Landskapsregeringens jakt- och viltvårdsenhet har fått svar på analyserna, och det visade sig att spillningen från Bjärström härrörde från en hund, spillningen från Vargsundet och Geta från räv och mårdhund, och den spillning som skickades från Kumlinge och ett annat prov från Vargsundet hade inte tillräckligt bra DNA för att man skulle kunna säkerställa vilket djur den kom från.

Två gånger har vargen fångats på bild av de viltkameror som placerats ut efter den sannolika vargattacken i en fårhage i Samuelstorp i Hammarland. De senaste dagarna har det dock inte hänt något, säger jaktförvaltare Robin Juslin.

Landskapsregeringen har också tagit kontakt med Finlands viltcentral för att fråga hur det skulle påverka vargens bevarandestatus i Finland ifall Åland införde skyddsjakt på de vargar som finns här. Något svar från viltcentralen har inte getts ännu.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »