Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 juni, 2011 - 16:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Diskussioner inleds med skeppsbefälsförbundet

Idag inledde landskapsregeringen diskussioner med skeppsbefälsförbundets Bo Gyllenberg.-Vi vill lösa denna konflikt genom dialog för att se om vi kan finna en lösning och undvika strejk, säger finansminister Mats Perämaa.Imorgon inleds också diskussioner med maskinbefälsförbundets verksamhetsledare Leif WikströmTrafikminister Veronica Thörnroos säger att landskapet tar situationen på största allvar och att man jobbar för fullt för att hitta ersättande fartyg ifall en strejk bryter ut på torsdag.Ändå säger bägge ministrar att man fortsättningsvis vidhåller att ett lönelyft på 23 procent är orimligt och att man inte vet varför befälsförbunden är så rädda för att diskutera arbetsschemanDistriktsförlikningsman Ritva Sarin-Grufberg deltog i mötet idag och deltar även imorgon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »