Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 januari, 2018 - 06:46
  • I morgon tar stadsstyrelsen ställning till om man ska besvära sig mot Dennis & Mackes bygglov. Arkivfoto.

Dennis & Macke-hus till ÅFD?

Stadsdirektör Barbara Heinonen föreslår att stadsstyrelsen ska ge förvaltningen i uppdrag att besvära sig mot byggnadsnämndens beslut om att ge bygglov till Dennis Janssons och Marcus Sundmans bolag Dennis & Macke för två bostadsvåningshus på Kaptensgatan i Mariehamn.

I besvärsskriften som Heinonen föreslår att stadsstyrelsen godkänner påtalas bland annat att fel begåtts när material till byggnadsnämndens möte distribuerades, när man protokolljusterat och när protokollet skrevs. Det påpekas också att nämndens beslut inte klargör på vilka sakliga grunder man kommit fram till att åtgärden skulle vara förenlig med syftet för den delgeneralplan som staden håller på att utarbeta.

I förslaget till besvärsskrift tar man också upp att byggnadsnämndens ordförande i ett PM skrivit att stadsstyrelsen saknar rätt att utfärda rivningsförbud. Om byggnadsnämnden baserat sitt beslut på detta har man överskridit sin befogenhet, sägs det i besvärsskriften, eftersom det är ÅFD och inte nämnden som ska avgöra om stadsstyrelsens beslut är lagliga eller inte. Stadsstyrelsen tar ställning till vad man ska göra med den föreslagna besvärsskriften på sitt möte i morgon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »