Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 mars, 2019 - 06:09Uppdaterad: onsdag, 20 mars, 2019 - 10:40
  • Bland andra Lantråd Katrin Sjögren, Veronica Thörnroos och Henry Lindström var på plats när rapporten presenterades. Foto: Felix Quarnström

Delade meningar om kommunindelningsrapport

Igår presenterade Landskapsregeringen den rapport rörande kommunsammanslagningarna som tagits fram sedan i somras, vid det första av tre informationstillfällen som anordnas i de blivande samarbetsområdena.

- Ett flertal kommuner på Åland står inför en ekonomisk situation som de i längden inte kommer att klara av på egen hand, ett resultat dels av en långsammare ekonomisk tillväxt och dels att befolkningen ställer högre krav på kommunernas service. Det behövs en lösning, och vi bedömer att den här planen skulle fungera, säger Marcus Henricson, som sammanställt rapporten.

Lantrådet Katrin Sjögren och kommunminister Nina Fellman fanns på plats för att svara på frågor och diskutera rapporten med det trettiotal åskådare som närvarade. Tongångarna i diskussionen var övervägande kritiska, både mot reformen i allmänhet och aspekter av den i synnerhet.

- Det känns ändå skönt att kunna sätta punkt för en process, även om frågan är långt ifrån färdigdiskuterad, säger Fellman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »