Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 april, 2021 - 17:36
  • Det är möjligt att tacka nej till Astra Zenecas vaccin.

De har rätt att byta vaccin

Personer som är 65-69 år och har erbjudits tid med Astra Zenecas vaccin men inte önskar det har rätt att få Pfizers vaccin i stället.

Det meddelade smittskyddsläkare Tora Woivalin under eftermiddagens presskonferens gällande coronaläget på Åland.
Enligt henne finns det inga lediga tider just nu, men från och med nästa vecka kan de som är 65-69 år och önskar byta vaccin ringa för att boka tid. Grundregeln är fortfarande att man ska ta samma sorts vaccin i både dos 1 och dos 2.
Ungefär 30 procent av befolkningen som är äldre än 16 år har nu fått minst en vaccindos. Målet att hela Ålands befolkning ska vara vaccinerad inom juni månad kommer däremot inte att hålla. Leveransprognoserna av vaccin har hela tiden skrivits ned, enligt Tora Woivalin. Hennes nuvarande uppskattning är att de personer som är 40 år och äldre att vara vaccinerade inom juni månad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »